Creativiteit ten huize Pfaff

whoooooo
laat het gras maar groeien,
laat het gras maar groeien,
laat het gras maar groeien,
rij het nooit meer af

Of deze

Ziet em goan ziet em goan,
me zen basketsloefkes oan,
ziet em goan ziet em goan,
me zen basketsloefkes oan

Jawel, twee tophits van de bekende Vlaming Sam Gooris. Alle twee toppertjes die de hele dag in je hoofd blijven zitten. En als je er helemaal in op gaat, is het zo erg dat je er zelf wakker van blijft liggen. Ook last van? Geef Kelly Pfaff dan maar de schuld.

“Kelly Pfaff?” denk je, “Sam Gooris heeft deze liedjes toch gemaakt?”. Jazeker, maar de inspiratie kwam duidelijk uit zijn relatie met Kelly Pfaff. Iedereen boven de 16 jaar heeft ooit in zijn leven, al dan niet per ongeluk, een stukje van serie ‘De Pfaffs’ op VTM gezien. De hele familie Pfaff woonde samen, gezellig in een villa, en hun dagelijkse interessante leven werd zo aan heel België getoond. Reality-tv noemen ze dat, erg amusant was het niet maar daar gaat het nu niet over.

Kelly Pfaff dus! Sam Gooris, brave huisvader en liefhebbende echtgenoot was af en toe een beetje lui. Kelly Pfaff had niet altijd tijd om het huishouden te doen dus vroeg ze Sam om af en toe te helpen. Maar dat was niet altijd naar Sam zijn zin.

Het gras afrijden? Nee hoor, laat het maar groeien! Chique zondagschoenen aandoen, nee hoor, doe die gemakkelijke basketsloefkes maar aan!

En gelukkig maar! Sam heeft deze zinnen zo vaak gezegd dat hij er uiteindelijk niet meer uit zijn hoofd kreeg en er twee grote hit van maakte. Grote hits die tot op de dag van vandaag nog steeds gespeeld worden op huwelijksfeesten waarop de zatte nonkels dan hun beste dansmoves bovenhalen. Kelly Pfaff haalt duidelijk het beste in Sam naar boven. Luiheid? Nee, op en top creativiteit!