Marlèneke, die is Gertje al lang vergeten

Gert Verhulst, Gertje van Samson en Gert. Die kent iedereen wel.

Gertje doet werkelijk alles, hij is acteur, zanger, ondernemer, vrouwenverslinder en het brein achter Studio 100 en Njam! tv. Recentelijk is hij ook presentator op de nationale zender Één met het programma ‘Het zijn net mensen’ en ook op eigen zender Njam! zie je hem regelmatig verschijnen.

Maar vanwaar komt die ambitie, dat geniale brein en zijn onweerstaanbare charmes? Het ‘achter elke sterke man staat een sterkere vrouw’ cliché is ook bij Gertje van toepassing. Maar welke vrouw dat nu juist is, dat is de echte vraag.

Het zou wel een nieuw programma kunnen zijn: ‘Wie is dé vrouw achter het succes van Gert Verhulst?’ Vele vrouwen zouden zich spontan aanbieden om de nieuwe steun en toeverlaat te worden van de Belgisch bink.

Na de vrouw van zijn kinderen was K3-zangeres Karen Damen aan de beurt, dan kwam restauranteigenares Ellen Callebout op de voorgrond en Josje Huisman, nieuwste lid van K3 toen was nadien ook even kandidaat ‘mevrouw Verhulst’. En dat zijn enkel maar de vrouwen van wie het heeft geweten is…

Laten we eerlijk zijn, zonder K3 en dus zonder Karen Damen was Studio 100 nooit geweest wat het nu is. Sinds 2002 is K3 eigendom van Studio 100 en is het populaire groepje uitgegroeid tot wereldberoemde girlsband met eigen televisiereeks, films en verschillende shows. Zonder Karen was Gert nog steeds Gertje met het rode hemd.

Nadien kwam Ellen op de voorgrond. Misschien op zich geen algemeen bekend figuur, maar ook zij had haar significante rol in meneer Verhulst zijn leven. Restauranteigenares Ellen Callebout heeft Gert zijn liefde voor eten meegegeven. Zonder Ellen, was Njam! tv er nooit geweest. Geen lange dagen voor tv, kijkend naar hoe eten wordt gemaakt zonder dat je zelf ook maar iets van koken afweet. Thank God for Ellen!

Als laatste is er nog Josje, Josje Huisman, het meest excentrieke lid van K3. Met de blonde haren, occasionele neusring en gewaagd kleding… laten we toegeven, Gertje zal hier wel zijn plezier van hebben gehad! Maar meer dan dat zal het toch niet geweest zijn.

Het besluit? Josje was er voor de fun, maar Ellen en Karen hebben Gertje gevormd tot wat hij nu is: rijkste zanger van Vlaanderen en nummer 142 op de lijst van rijkste Belgen. Nice job ladies.