Morgen zijn we er weer, met meer weer.

Iedereen heeft wel zijn eigen guilty pleasures. Voor sommige onder ons zijn dat alle afleveringen van Temptation Island binge watchen. Voor anderen zijn het 2 chocoladerepen achter elkaar naar binnenwerken. Anderen zijn dan weer fan van de Romeo’s.

Voor Frank Deboosere was zijn guilty temptation iets helemaal anders.

Zijn stiekeme obsessie in zijn jeugd?

Franse televisie. Niet omdat hij zo van de taal hield. Niet omdat deze betere programma’s aanboden dan de vlaamse zenders. Nee. Hij keek maar naar 1 programma. Naar 1 persoon om precies te zijn. De weervrouw van dienst. Marianne Duault.

Hij was 13 toen hij haar voor het eerst op zijn scherm zag verschijnen. Liefde op het eerste zicht noemen ze het ook wel eens.Elke keer hij voor tv zat zapte hij naar de franse zender in de hoop een glimp van zijn grote liefde te kunnen opvangen.Naast zijn fascinatie voor haar ontstond er toen ook een andere fascinatie. Het weer.

Hogedruk gebieden, lage drukgebieden.  Woorden die de meeste mensen niet veel zeggen werden plots zijn meestgebruikte woorden.

Maandenlang keek hij trouw naar het weerbericht met zijn geliefde Marianne. Tot er plots een nieuw meisje in zijn klas kwam. Julie was haar naam. Korte blonde haren en fel groene ogen.  Hij was op slag verliefd.

Hij zou er alles aan doen om haar voor zich te winnen. Schattige briefjes schrijven naar haar in de klas,zijn koekjes delen tijdens de middagpauze met haar, haar stiekem laten winnen tijdens de sportles.  Hij stak zoveel tijd in het winnen van Julie’s hart dat hij geen tijd meer had om naar het weerbericht te kijken met zijn vorige liefde Marianne.

Na weken proberen hapte ze eindelijk toe. Die woensdagmiddag gingen ze voor het eerst samen picknicken. Het was de beste namiddag van zijn jonge leven.

De volgende dag kwam hij al glimlachend aan op school.Die glimlach zou snel omslaan als hij de klas binnenstapte. Wat zag hij? Julie hand in hand met Jason. De macho en bullebak van de klas. Zijn hart brak.

Toen hij thuis kwam was het eerste wat hij deed de tv opzetten. Marianne zal me wel opbeuren dacht hij. Hij zapte naar de zender en zag iemand anders het weerbericht presenteren. Een Man.

Meisjes zijn niet te vertrouwen dacht hij. Ze laten me allemaal in de steek.

Ik ga me maar op 1 ding concentreren. Hij nam zijn boek aarderijkskunde bij de hand en fantaseerde al van een job als weerman.