Jani gaat…

Je ziet er uit als een zeemeermin die uitgekotst is door een Orka.

Iedereen kent Jani Kazaltsis wel. De uber homo die Vlaanderen beetje bij beetje leert dat driekwartbroeken echt not done zijn.  Zijn uitspraken blijven keer op keer zorgen voor hilarische momenten. Op alles weet hij wel een antwoord. Maar Jani is niet altijd zijn gevatte zelf geweest.

Vroeger toen Jani nog een Janitje was, was hij niet zo zelfzeker als hij nu was. De zoektocht naar zijn ware geaardheid heeft daar zeker een grote rol is gespeeld. Val ik op mannen? Val ik op vrouwen? Val ik op beiden? Vragen die jarenlang door zijn hoofd bleven spoken.

Op zijn 15 was het moment eindelijk gekomen. Zijn eerste lief.  Een vrouw. Of een meisje beter gezegd. Lief, schattig  met blonde krulletjes en kuiltjes in haar wangen.

Samen picknicken in het park, elkaars handjes vastnemen onderweg naar de cinema en die eerste heel vieze tongzoen waarbij er veel te veel speeksel aan te pas komt. Standaard verliefde pubers zou je denken.Toch wist Marieke al snel dat er iets niet klopte.  Haar vrouwelijke intuitie zei haar dat er iets niet juist zat.  En gelijk kreeg ze.

Stop met ontkennen Jani, ik weet het.

“Hou jezelf niet voor de gek”

“Het is oke”

“Je moet je niet verstoppen Jani”

Marieke’s dagelijkse confrontaties deden Jani uiteindelijk kraken.

“Ik val op mannen”

Na 3 maanden,  13 dagen en 10 uur durfde hij het eindeljk toegeven aan Marieke. Maar ook vooral aan zichzelf. Marieke bleef hem steunen en dwingen het nieuws te vertellen aan de wereld. Elke keer hij het moeilijk had, telkens als hij twijfels had was Marieke daar om hem te steunen.

17 was hij toen hij definitief uit de kast kwam en zijn eerste vriend voorstelde aan de wereld. Dankzij Marieke, die hem voorstelde aan Jamie. Met zwetende handen, enorm veel buikpijn van de stress en knalrood vertelde hij het nieuws aan zijn familie.

Hun reactie?

Jani dat wisten we al jaren. Welke hetero jongen draagt voor zijn plezier maatpakken en gaat liever shoppen dan naar de voetbal kijken. Je zou er je beroep van kunnen maken.